*FAQ

Vaak gestelde vragen

Ik vind WeGoSTEM een interessant initiatief. Hoe kan ik helpen?

Je kan ons op twee manieren helpen.

Om als coach een STEM-activiteit te begeleiden in een school, kan je hier jouw naam achterlaten. We nemen dan snel contact met jou op.

Om als bedrijf een steentje bij te dragen, zijn er heel wat verschillende manieren. Neem een kijkje op onze Steunpagina.

Welke scholen doen er mee?

Vanaf september selecteren we de scholen. Daarbij mikken we op een zo divers mogelijk publiek en geven we sowieso voorrang aan scholen met veel kinderen uit kansengroepen. We willen zowel scholen uit een stedelijke als uit een niet-stedelijke omgevingen bereiken. Scholen die vorig jaar nog niet de kans kregen om een WeGoSTEM-workshop mee te maken, krijgen voorrang.

Waarom moet ik mij als vrijwilliger eerst registreren vooraleer ik kan inschrijven?

We hebben enkele basisgegevens nodig van jezelf. Dat zijn contactgegevens en jouw t-shirtmaat/kleur (iedere vrijwilliger krijgt namelijk een t-shirt om te dragen tijdens de workshop).

Je registreren heeft als grote voordeel dat je, als je je aanmeldt, alle gegevens (jouw profiel, workshop,…) kan opvragen en wijzigen.

Ik was vorig jaar al vrijwilliger. Moet ik de opleiding opnieuw volgen?

Ja. We zijn volop bezig om de workshop nog beter te maken dan vorig jaar. De opdracht zal dus niet helemaal hetzelfde zijn. Ook aan de praktische kant is één en ander gewijzigd. We maken van de opleiding graag gebruik om jullie ook lessons learned van vorig jaar mee te geven.

Ik kan nog niet inschrijven voor een opleiding. Is dat normaal?

Ja. De opleidingsdata zijn nog niet gekend. Van zodra deze gekend zijn zal iedereen die al ingeschreven is voor een workshop, een bericht krijgen.

We voorzien in elke provincie minstens een opleiding op een avond in de week en tijdens het weekend. De opleiding zal doorgaan in de tweede helft van augustus of in september.

Met wie geef ik samen de workshop?

De workshop geef je samen met twee andere vrijwilligers. Wanneer je aanmeldt in de inschrijvingstool kan je zien of de andere vrijwilligers van jouw workshop al gekend zijn. Op het einde van de inschrijvingsperiode zal je in de tool ook de details van je twee mede-vrijwilligers terugvinden.

Kunnen we met twee of drie vrijwilligers samen inschrijven?

Ja, alleen laat de inschrijvingstool dit nog niet toe. Wil je graag per twee of drie inschrijven dan vragen we je om alvast iedereen zich te laten registreren, zodat alle leden gekend zijn in het systeem. Daarna kan je ons een mailtje zenden (via het contactformulier) en ons de gewenste regio, data en vrijwilligers doorgeven. Wij zorgen dan dat jullie samen in één groepje zitten.

Naar welke school moet ik als vrijwilliger?

Je kan via de inschrijvingstool, nadat je aangemeld bent, kijken of de details van de school al gekend zijn voor jouw workshop. Dit zal echter ten vroegste het geval zijn in september, aangezien de scholen dan pas inschrijven.

Hoe laat moet ik als vrijwilliger op school zijn?

Het tijdstip is afhankelijk van de school. Wij houden immers rekening met de lesuren van de school. Je zal één workshop geven in de voormiddag en één in de namiddag. Meestal 1,5 uur voor de middagpauze en 1,5 uur na de middagpauze. Voorzie ook wat extra tijd vooraf.

Je kan via de inschrijvingstool, nadat je aangemeld bent, kijken of de details van de school al gekend zijn voor jouw workshop. Dit zal echter ten vroegste het geval zijn in september, aangezien de scholen dan pas inschrijven.

Je krijgt dus ten gepaste tijde de exacte tijdstippen doorgestuurd.

Welke STEM-activiteit gaan de kinderen doen in de klas?

De kinderen zullen in groepjes van twee zelf een tekenrobot bouwen en programmeren.

Dwengo
Colruyt Group
KBC
UGent
KULeuven
BESIX
BESIX Foundation
Valk Welding
SAP
E-demonstrations
Capgemini