*OPROEP

We hebben jou nodig!

Heb jij zin om tijdens de CodeWeek tussen 8 en 26 oktober, 1 dag lang, jongeren warm te maken voor wetenschap en techniek?

Je bent heel erg welkom om samen met twee andere vrijwilligers een WeGoSTEM-workshop te geven in een school in jouw buurt.

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers

We zoeken meer dan 700 vrijwilligers die vooral enthousiast zijn en goesting hebben om een workshop te geven. Diploma’s of specifieke technische vaardigheden zijn niet nodig. Na een korte opleiding kan iedereen een WeGoSTEM-workshop geven. Het enige wat je nodig hebt zijn passie en enthousiasme. Hou je van wetenschap en techniek? Wil je leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar inspireren? Dan ben jij de vrouw of man die we zoeken!

Wij maken het jou gemakkelijk

Vrijwilligers van WeGoSTEM hoeven nauwelijks iets voor te bereiden. Wij zorgen voor alles. Wij zorgen voor de opbouw van de workshop en we zorgen ervoor dat al het materiaal aanwezig is om er een interessant en super-leuk STEM-moment van te maken voor de kinderen.

We organiseren meerdere infosessies om jou voor te bereiden op je taak voor de CodeWeek. Ofwel op een avond ofwel op een zaterdagvoor- of namiddag. Op 3 uur tijd, krijg je alle info die nodig is. Bovendien leer je tijdens de infosessie ook al de collega’s kennen die samen met jou de workshop zullen geven. (data maken we later bekend)

Waarom meedoen met WeGoSTEM?

Als WeGoSTEM-vrijwilliger help je leerlingen om hun passie voor wetenschap en techniek te ontdekken. Dankzij jou zullen ze hun eigen tekenrobot kunnen bouwen. Vorig jaar bleek al dat het enthousiasme van de leerlingen en de leerkracht ongelofelijk veel voldoening geeft. De energie die je erin stopt, krijg je dubbel en dik terug! Bovendien kan jouw inzet een blijvende impact achterlaten bij leerlingen, leerkrachten en de school.

Engagement

Samengevat, welk engagement verwachten we van jou als vrijwilliger? We verwachten dat je een korte opleiding volgt in augustus of september, en dat je in oktober één dag in twee klassen op één school samen met twee andere vrijwilligers een robotworkshop heeft. De dag en de regio, die kies je helemaal zelf.

Ik doe mee!

Helemaal overtuigd? Geweldig! Je kan je nu inschrijven! Het inschrijfsysteem vraagt van jou een eenmalige registratie. Daarna kan je je aanmelden en een workshop/workshops kiezen. Je kan ook steeds je profiel aanpassen, de details van de workshop waarvoor je inschreef opvragen, en je inschrijving aanpassen of annuleren.

Het zijn de laatste weken dat je als vrijwilliger kan inschrijven. Om het jou gemakkelijker te maken kan je op deze pagina de laatste plekjes vinden (wordt eens per dag ge-updated, actuele status steeds via de inschrijfmodule te vinden), samen met de postcode waaronder je deze sessies kan terugvinden. Vind je geen vrij plaatsje meer dat past in jouw agenda? Je mag steeds, samen met 2 andere vrienden of collega’s, nog een nieuw groepje vormen en ons een berichtje laten via de site (Contact). Geef ons jouw favoriete regio en datum door, dan checken we voor jullie of dit haalbaar is!

Dwengo
BESIX Foundation
BESIX
KULeuven
UGent
KBC
Colruyt Group
Capgemini
E-demonstrations
SAP
Valk Welding