*WeGoSTEM

Creatief met code

10.000 leerlingen warm maken voor wetenschap

In 2017 lanceerden Dwengo vzw en SheGoesICT het WeGoSTEM-project. Met WeGoSTEM laten we jaarlijks duizenden leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek ontdekken. Ongeacht hun studierichting maken ze hen warm om iets rond STEM te ondernemen door hen zelf een tekenrobot te laten bouwen en programmeren. Daarbij worden de leerlingen niet alleen geholpen door hun eigen leerkracht, maar ook door gepassioneerde vrijwilligers uit het bedrijfsleven.

De eerste editie werd een groot succes en bereikte 5.000 kinderen. In 2018 breiden we uit naar maar liefst 10.000 leerlingen (ongeveer 8.500 in België en ongeveer 1.500 in het buitenland).

Ook in 2019 gaan we er opnieuw voor! Kan je niet meer meedoen met de editie van 2018? Zin om WeGoSTEM 2019 nog groter te maken? Schrijf dan onderstaand nu al in!

Bekijk hier de video van WeGoSTEM 2017.

*SOCIAAL

Maatschappelijke impact

Inclusieve aanpak

Dwengo vzw en SheGoesICT gaan resoluut voor een inclusieve aanpak. We richten onze pijlen op jongens én meisjes in België, Griekenland en daarbuiten. Wij willen actief zijn in zowel stedelijke als niet-stedelijke gebieden en geven scholen met veel kinderen uit kansengroepen voorrang. In 2018 hebben we voor het eerst ook een deel kinderen in het buitenland bereikt.

Europese CodeWeek

WeGoSTEM kadert in de Europese CodeWeek die plaatsvindt van 8 tot en met 26 oktober. Dwengo vzw en SheGoesICT willen in België en in het buitenland samen 10.000 jongeren bereiken met WeGoSTEM om zo het gezamenlijke doel van Europa te helpen behalen. In totaal mikt de CodeWeek op meer dan 1 miljoen jongeren!

Samen met vrijwilligers

WeGoSTEM kan alleen maar slagen dankzij de vele vrijwilligers die hun schouders mee onder dit project van Dwengo vzw en SheGoesICT willen zetten. Ligt ook jóuw hart bij wetenschap en techniek? Heb je zin om kinderen van het 5e en 6e leerjaar te inspireren? Geef jouw naam op en kom ons team versterken!

WeGoSTEM op Twitter

WeGoSTEM is een initiatief van Dwengo vzw en SheGoesICT en wordt ondersteund door een heleboel vrijwilligers. Dwengo-sterkhouders Francis Wyffels en Peter Bertels werken samen met ICT-ladies Laurence Schuurman (CapGemini, Young ICT Lady 2018), Valerie Taerwe (AE, Young ICT Lady 2017), Nele Van Beveren (KBC), Laura Monten (Colruyt Group) en Liesbet Wouters (NXP).
Dwengo
Telenet
Intago
BESIX Foundation
BESIX
KULeuven
UGent
KBC
Colruyt Group
Capgemini
E-demonstrations
SAP
Valk Welding