*OPROEP

We hebben jóu nodig!

Heb jij zin om tijdens de Codeweek (van 7 tot 22 oktober) één dag te helpen om jongeren warm te maken voor wetenschap en techniek?

Dan nodigen we jou graag uit om samen met twee andere vrijwilligers een workshop te begeleiden in een school in jouw provincie.

Gezocht: gepassioneerde enthousiastelingen

We zijn op zoek naar heel diverse vrijwilligers, niet naar specifieke diploma’s of ervaring. Want na onze korte opleiding kan zowat iedereen voor WeGoSTEM aan de slag. Wat je dan wél in huis moet hebben, is passie en enthousiasme. Ligt jouw hart bij wetenschap en techniek? Wil je kinderen van het 5e en 6e leerjaar en het 1e en 2e middelbaar inspireren? Dan ben jij precies de vrouw of man die we zoeken!

We maken het jou makkelijk

Als vrijwillige begeleider hoef je weinig tot niets voor te bereiden. Wij zorgen namelijk voor alles. En dat ‘alles’ betekent: al het materiaal om er in de klas een superleuke en interessante STEM-activiteit van te maken.

Hoe je daar precies mee aan de slag moet, leggen we jou uit in een korte workshop van drie uur. We organiseren twee van die workshops per provincie, één keer ’s avonds en één keer in het weekend. Jij kiest zelf welke datum en locatie voor jou het beste past.

West-Vlaanderen – Brugge
Donderdagavond 28 september

Oost-Vlaanderen – Gent
Dinsdagavond 5 september (volzet)
Zaterdagnamiddag 16 september

Antwerpen – Antwerpen
Donderdagavond 7 september
Zaterdagvoormiddag 30 september

Vlaams-Brabant – Leuven
Dinsdagavond 12 september
Zaterdagnamiddag 30 september (volzet)

Limburg – Hasselt
Dinsdagavond 19 september

Brussel – BeCentral
Vrijdagavond 15 september

Trainingen ’s avonds vinden plaats van 18h-21h, voor trainingen in het weekend is dat in de voormiddag van 9h-12h en in de namiddag van 14h-17h.

Kan je niet op tijd aanwezig zijn? Geef ons dan een seintje en sluit dan aan zodra het kan. Het volgen van de training is namelijk essentieel om de workshop tot een goed einde te brengen. Nadat je ingeschreven bent, krijg je van ons alle praktische informatie zoals exacte locatie en het telefoonnummer van onze train-the-trainer!

Heel concreet

Als vrijwilliger rekenen we op:

  • jouw enthousiasme
  • je bereidheid om in augustus of september (op een avond of in het weekend) een voorbereiding van 3h mee te volgen
  • 1 dag van jouw tijd tijdens Codeweek (7-22 oktober) waarbij je samen met 2 andere vrijwilligers aan de slag gaat in een school in jouw provincie

Zie je het helemaal zitten? Vul dan snel het formulier onderaan deze pagina in. Alvast heel erg bedankt!

Wat WeGoSTEM voor jou kan betekenen

Als WeGoSTEM-vrijwilliger help je leerlingen ontdekken waar hun toekomst ligt én steek je zelf iets op over de educatieve kant van jouw passie. Wedden dat je voldoening en energie haalt uit het enthousiasme van de kinderen en de leerkracht? Weet dat jouw inzet een blijvende verandering kan betekenen voor de leerlingen, de leerkrachten en de school!

*INSCHRIJVEN

Registreer je hier als vrijwilliger!

We hebben onze doelstelling van meer dan 350 vrijwilligers gehaald. Om onszelf voldoende tijd te geven om alle vrijwilligers een opleiding te geven en om de puzzel te leggen van vrijwilligers en scholen en beschikbaarheden, hebben we de inschrijvingen nu stopgezet. Wil je ook graag je steentje bijdragen in volgende initiatieven? Neem dan zeker contact met ons op via de contacteer-pagina.
WeGoSTEM is een initiatief van Dwengo vzw en SheGoesICT en wordt ondersteund door een heleboel vrijwilligers. Dwengo-sterkhouders Francis Wyffels en Peter Bertels werken samen met ICT-ladies Valerie Taerwe (AE, Young ICT Lady of the Year 2017), Nele Van Beveren (KBC, finaliste Young ICT Lady 2017), Laura Monten (Colruyt Group, finaliste Young ICT Lady 2017) en Liesbet Wouters (NXP).
.
Tot slot was WeGoSTEM niet mogelijk geweest zonder onze partners:
Dwengo
Telenet
KBC
Colruyt Group
AE
Universiteit Gent
lasercut
Google
Fyxxi
Digital Belgium Skills Fund
Coderdojo
BESIX
CodeWeek 2017
NXP
Microsoft
Le Wagon
Koning Boudewijnstichting
ie-net
digipolis
Corda Campus
Close The Gap
BeCentral