*FAQ

Vaak gestelde vragen

Ik vind WeGoSTEM een interessant initiatief. Hoe kan ik helpen?

Je kan ons op twee manieren helpen.

Om als coach een STEM-activiteit te begeleiden in een school, kan je hier jouw naam achterlaten. We nemen dan snel contact met jou op.

Om als bedrijf een steentje bij te dragen, zijn er heel wat verschillende manieren. Neem een kijkje op onze Steunpagina.

Welke scholen doen er mee?

Onze selectie van scholen is volop aan de gang. Daarbij mikken we op een zo divers mogelijk publiek en geven we sowieso voorrang aan scholen met veel kinderen uit kansengroepen. We willen zowel scholen uit een stedelijke als uit een niet-stedelijke omgevingen bereiken.

Wanneer kan ik de korte opleiding precies volgen?

De data van de opleidingen vind je op onze “Doe mee!”-pagina.

Naar welke school moet ik als vrijwilliger?

Begin september plannen we alle scholen en vrijwilligers in. We willen het jou als vrijwilliger natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken. Daarom houden we bij het leggen van de planningspuzzel volop rekening met jouw beschikbare data en met jouw woonplaats.

Welke STEM-activiteit gaan de kinderen doen in de klas?

De kinderen zullen in groepjes van twee zelf een tekenrobot bouwen en programmeren. Tijdens een testnamiddag in Gent op 8 maart bleek deze workshop alvast een groot succes!

WeGoSTEM is een initiatief van Dwengo vzw en SheGoesICT en wordt ondersteund door een heleboel vrijwilligers. Dwengo-sterkhouders Francis Wyffels en Peter Bertels werken samen met ICT-ladies Valerie Taerwe (AE, Young ICT Lady of the Year 2017), Nele Van Beveren (KBC, finaliste Young ICT Lady 2017), Laura Monten (Colruyt Group, finaliste Young ICT Lady 2017) en Liesbet Wouters (NXP).

Tot slot was WeGoSTEM niet mogelijk geweest zonder onze partners:

Dwengo
Telenet
KBC
Colruyt Group
AE
Universiteit Gent
lasercut
Google
Fyxxi
Digital Belgium Skills Fund
Coderdojo
BESIX
CodeWeek 2017
NXP
Microsoft
Le Wagon
Koning Boudewijnstichting
ie-net
digipolis
Corda Campus
Close The Gap
BeCentral